Revanche voor Felipe Drugovich in F2 Feature race

felipe drugovich 2022 MP motorsport

Felipe Drugovich wint de Formule 2 Feature race in Monaco. De Braziliaan wist tijdens de sprintrace geen punten binnen te slepen, dus dit was zijn revanche. Théo Pourchaire wordt tweede en Jüri Vips derde. 

Na een spannend gevecht tussen Drugovich en Pourchaire is het Drugovich die er met de winst vandoor gaat. Juri Vips is de lachende derde geworden. Drugovich wist tijdens de sprintrace geen punten te pakken, maar vergroot nu zijn voorsprong in het klassement. Richard Verschoor gaat er vandoor met de snelste ronde en de twaalfde positie. 

Safety car

Wie dacht dat Monaco saai zou zijn had het helemaal mis. In de eerste ronde durfde een aantal coureurs buitenom in te halen en ook op het einde werd het nog spannend. Ook de nodige safety cars moesten eraan te pas komen. De eerste uitvaller was Roy Nissany, maar hij had zijn auto veilig in de pitstraat neergezet. De eerste safety car werd ingezet omdat Amaury Cordeel zijn auto stil had gezet. Tijdens het terug duwen de pitstraat in zorgde dat wel voor een kleine opstopping en tijdverlies voor de top, die naar binnen waren gegaan voor nieuwe banden. De tweede safety car kwam omdat Clément Novalak ook zijn auto stil had gezet. Novalak heeft geen goed weekend in Monaco, want ook bij de Sprintrace viel hij uit. In de laatste ronde bij de hairpin wisten Calan Williams en Ayumu Iwasa elkaar te raken en stonden daar stil, wat geel veroorzaakte. 

Titanenstrijd

In de laatste vijftien rondes werd het nog spannend tussen de nummers één en twee in het klassement. Drugovich begon het lastig te krijgen met zijn banden en Pourchaire wist iedere keer dichtbij te komen. Het lukte de Fransman niet om er voorbij te komen, het is te lastig om in te halen op Monaco. Zelfs met de DRS kwam hij niet dichterbij en bleef het gat hetzelfde. Na afloop baalde Pourchaire er erg van dat hij niet langs Drugovich wist te komen. 

Lees ook: Dennis Hauger wint Formule 2 sprintrace in Monaco

Lees ook: Daniel Ricciardo hoopt op regen tijdens GP Monaco

Lees ook: Lando Norris: we zijn niet snel genoeg voor Ferrari en Red Bull

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden