Lando Norris: we zijn niet snel genoeg voor Ferrari en Red Bull

lando-norris-artikel

Lando Norris is tevreden met zijn P5 in de kwalificatie, maar de auto is niet snel genoeg om de Ferrari en Red Bull bij te houden. Norris hoopt op een resultaat in de punten voor de race. Dit laat hij weten aan F1.com.

Lando Norris is in zijn Mclaren weer terug van weggeweest. Vorig jaar startte Norris ook vanaf P5 en wist toen het podium te halen. Of dat nu weer gaat lukken hangt van de race af. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lando Norris (@landonorris)

"De auto voelt erg comfortabel"

De Brit is tevreden met het resultaat, maar baalt ervan dat de auto niet snel genoeg is om bij de Ferrari en Red Bull te blijven. "Ik ben heel blij maar het was niet gemakkelijk. We zitten constant in dat gat van niet langzaam genoeg om niet mee te kunnen racen, maar ook niet snel genoeg zijn om naast Ferrari en Red Bull te staan. Het is jammer dat we dat beetje extra voor de top missen", aldus Norris. Ook Norris vindt het lastig om zijn verwachtingen over dit circuit uit te spreken. "Het is lastig in te schatten wat de verwachtingen zijn. Langzame bochten is een van onze zwakke punten, maar in Monaco verandert het altijd een beetje."

Weer helemaal fit

Of Norris mee kon racen was nog een twijfelgeval. In Barcelona had hij last van een keelontsteking en hooikoorts, hierdoor zat hij ziek in zijn auto. Ook na de Grand Prix van Barcelona ging het nog niet geweldig voor de Brit. Hij had nog weinig geslapen en voelde zich nog niet fit. Hij sloeg daarom ook de persconferentie en mediadag over. Maar hij zit weer helemaal fit in de auto en heeft er vertrouwen in. "De auto voelt erg comfortabel en ik heb het zelfvertrouwen om er in te rijden. Ik wil niet te optimistisch zijn, maar morgen kan er van alles gebeuren, een podium is dus mogelijk", vertelt Norris. het gaat in ieder geval een zware race worden. "Het wordt een lange race en bij ons kunnen er ook dingen fout aflopen, we gaan het zien morgen."

Lees ook: Mercedes staat een lastige zondag te wachten

Lees ook: Sebastian Vettel erg tevreden met kwalificatie resultaat

Lees ook: Haas: rode vlag zorgde voor het missen van Q3

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden