Haas: rode vlag zorgde voor het missen van Q3

Schumacher Haas - Header

Door de rode vlag in Q2, veroorzaakt door Yuki Tsunoda, miste beide Haas-coureurs Q3 van de kwalificatie. Doordat alle auto's weer naar binnen moesten, koelde alles af en kwam de temperatuur niet meer terug in de auto en banden. 

Beide Haas-coureurs hadden meer verwacht van de auto. Nu moeten Kevin Magnussen en Mick Schumacher het doen met een P13 en P15. De voorspelde regen kan Magnussen en Schumacher nog wel een handje helpen.

"De auto voelde goed"

Kevin Magnussen was erg tevreden met hoe de auto aanvoelde, maar toch lukte het de Deense coureur niet om in Q3 te komen. "Het zag er goed uit en de auto voelde goed. Toch gebeurde het niet in Q2", laat Magussen weten tegenover F1.com. Ook de rode vlag zorgde voor verwarring bij Magnussen, hij wist niet wat het nieuwe plan werd. "Kleine dingen zorgde ervoor dat het minder ging. De rode vlag haalde ons van het plan af en ik wist niet wat het nieuwe plan was. Het werd een beetje rommelig helaas", aldus de Deen. Magnussen heeft geen verwachtingen voor zichzelf gesteld, al hoopt hij wel op een beetje chaos. "Vanaf deze startpositie is een beetje spice wel leuk, maar we gaan het zien."

Potentie

Ook Mick Schumacher merkte de potentie van de auto, maar ook voor hem ging het mis tijdens de kwalificatie. "We hadden de potentie, maar we zaten te ver van Q3 af. Er mist iets", vertelt Schumacher. Door problemen miste de Haas-coureur een groot deel van de eerste vrije training. Hierdoor kon het team niet de gewenste dingen testen. Toch hebben ze een goede race set-up weten te vinden. "We miste veel van VT1, dus dat zorgde voor een kleine achterstand. We probeerde wel een andere set-up die goed lijkt te werken voor de race."

Lees ook: Max Verstappen hoopt op chaos in de race

Lees ook: Valtteri Bottas niet tevreden: verwachtingen waren hoger

Lees ook: Dennis Hauger wint Formule 2 sprintrace in Monaco

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden