Dennis Hauger wint Formule 2 sprintrace in Monaco

Dennis Hauger in de auto Monaco 2022 (2)

Dennis Hauger heeft de sprintrace voor de Grand Prix van Monaco in de Formule 2 gewonnen. Met Jehan Daruvala op de tweede plaats is het een 1-2 podium voor Prema. Marcus Armstrong pakte de derde plaats. De sprintrace was geen succes voor de Nederlandse deelnemers. De auto van polesitter Jake Hughes, die voor Van Amersfoort Racing rijdt, startte niet en daardoor eindigde hij de race als laatste.

De race startte al later dan gepland door de crash van Sergio Pérez in de laatste minuten van de kwalificatie voor de Formule 1. Ralph Boschung start de race sowieso niet omdat hij nog steeds last heeft van zijn nek. Toen de lichten uitgingen startte de auto van Jake Hughes niet waardoor de marshalls hem naar het einde van de pitstraat moesten duwen. Daar kon hij alsnog starten aan zijn race maar dat leverde hem niets op. Hij eindigde achteraan net als teamgenoot Amaury Cordeel en daardoor was Van Amersfoort Racing een van de twee Nederlandse teams die geen succes boekte in de race. 

De FIA had hun handen vol aan de incidentjes op de baan. Hoewel de meeste incidenten zonder straf werden beoordeeld kreeg de leider in het kampioenschap Felipe Drugovich maar liefst twee keer vijf seconden tijdstraf aan zijn broek voor te hard rijden in de pitstraat. Verderop in de race was het ook drama voor het tweede Nederlandse team in de Formule 2. De twee coureurs voor MP Motorsport vielen allebei uit in de race.

Drama voor MP Motorsport

Clément Novalak werd aangetikt door Ayumu Iwasa en daardoor belandde Novalak in de muur. Dat bracht de safety car naar buiten. Teamgenoot Drugovich had naast de tijdstraffen voor het te hard rijden in de pitstraat ook een drama met de banden. Drugovich kwam al vroeg binnen in de pitstraat om op regenbanden verder te gaan, omdat er regen was voorspeld. 

Helaas voor de leider in het kampioenschap kwam er weinig water naar beneden en daardoor moest hij opnieuw binnenkomen voor normale banden. Het bleek één en al chaos te zijn voor hem en het team. Drugovich kwam nog een paar keer binnen en viel voor de safety car tijdelijk uit en kwam daarna toch weer terug de baan op. Uiteindelijk reed hij alsnog naar binnen en had MP Motorsport geen van hun coureurs meer op de baan in de race. Richard Verschoor eindigde de race als dertiende.

Lees ook: Felipe Drugovich is oppermachtig tijdens Feature race Formule 2

Lees ook: Max Verstappen hoopt op chaos in de race

Lees ook: Charles Leclerc pakt dominant pole in eigen Monaco: Echt heel speciaal

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden