Mercedes staat een lastige zondag te wachten

george-russell-mercedes-w13-1-miami-rechtboven

Er staat voor de Mercedes-coureurs, George Russell en Lewis Hamilton, een lastige zondag te wachten. Beide coureurs hadden iets meer verwacht van de auto. Dit laten ze weten aan F1.com.

Ondanks een P6 voor George Russell en een P8 voor Lewis Hamilton in de kwalificatie, zijn de coureurs niet al tevreden over de Mercedes auto. De verwachtingen voor volgende race zijn hoger dan hier in Monaco. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

"We moeten naar het positieve kijken"

George Russell was niet geheel tevreden met het resultaat van zijn kwalificatie, maar wil wel kijken naar de positieve kanten van de Mercedes. "Voor het weekend was ik niet tevreden geweest met een P6, maar mijn ronde was goed, sterker dan elk verreden kwalificatie rondje tot nu toe. In Barcelona paste de updates goed bij onze auto, nu hebben we niks meegenomen en lukte het minder. We moeten naar het positieve kijken, we zijn hier voor meer", aldus Russell.

Om in de positiviteit te blijven denkt Russell de overwinning binnen te slepen. "Hoe hoger het risico, hoe hoger de beloning. We moeten ervoor gaan. P6 is niet ideaal maar we gaan alles op alles zetten om hier te winnen. Dat zeg je niet vaak als je start vanaf P6 in Monaco."

Ontevredenheid bij Hamilton

Lewis Hamilton zit niet in dezelfde positieve sferen als Russell. De Brit ziet het somber in voor morgen en verwacht niet te veel. "Onze auto is al het hele jaar hetzelfde: hij stuitert nogal. Ik weet niet wat ik kan verwachten, maar ik ben niet onder de indruk. Ik verwacht een moeilijk weekend, Monaco is altijd lastig", vertelt Hamilton. Volgens hem is de race pace van de Mercedes ook veel beter, maar op Monaco valt niet in te halen. "Ik denk dat onze racepace beter is, maar je kan hier niet inhalen dus we moeten nog een race wachten om weer mee te vechten."

Lees ook: Sebastian Vettel erg tevreden met kwalificatie resultaat

Lees ook: Haas: rode vlag zorgde voor het missen van Q3

Lees ook: Dennis Hauger wint Formule 2 sprintrace in Monaco

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden