Sebastian Vettel erg tevreden met kwalificatie resultaat

Sebastian Vettel in de garage Imola 2022

Sebastian Vettel is erg tevreden met zijn behaalde kwalificatie resultaat. De Duitser kwam in Monaco voor het eerst dit seizoen in Q3 en start de race vanaf P9. Dit laat hij weten aan F1.com

Sebastian Vettel heeft voor het eerst dit seizoen Q3 bereikt in de kwalificatie. Zijn gereden tijd levert hem een negende startpositie op, maar had wellicht hoger kunnen zijn als er geen rode vlag de sessie vroegtijdig had beëindigd. 

Tevreden

Vettel is erg tevreden dat hij voor het eerst dit seizoen met zijn groene Aston Martin in Q3 stond. Hij denkt dat hij wellicht een hogere startpositie had kunnen behalen, als er geen rode vlag was geweest. "Over het algemeen ben ik tevreden, we hebben Q3 gehaald. Ik had een goed rondje in Q2 en was goed onderweg in Q3. We zijn blij", aldus Vettel. De Duitser had de rode vlag niet aan zien komen en baalde er ergens wel van. "De rode vlag was niet verwacht, maar was in hoge mate aannemelijk dat hij er zou komen."

"Ik ben scherp om te racen"

Doordat er regen verwacht wordt morgen, wordt er door de teams ook anders nagedacht over de strategie in Monaco. Als het een droge race wordt heeft Vettel een goede start in de punten. "Als het een normale, droge race gaat worden starten we vanuit de punten. De bandenstrategie gaat hier belangrijk zijn. Ik weet niet of de wolken morgen weg zijn of dat er juist meer zullen zijn", vertelt Vettel. Hij gaat in ieder geval scherp aan de start verschijnen. "We gaan zien wat voor race we morgen krijgen. Ik ben in ieder geval scherp om te racen."

Lees ook: Haas: rode vlag zorgde voor het missen van Q3

Lees ook: Dennis Hauger wint Formule 2 sprintrace in Monaco

Lees ook: Max Verstappen hoopt op chaos in de race

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden