Hero or Zero: Grand Prix van Monaco de race

Pierre Gasly AlphaTauri

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de race voor de Grand Prix van Monaco, met onder andere een balende Leclerc, overwinning voor Red Bull en een inhalende Gasly.

Hero

Pierre Gasly

Pierre Gasly baalde enorm van zijn kwalificatie, hij moest starten vanaf P17 en op een baan zoals Monaco, waar je bijna niet kan inhalen, is dat niet fijn. Maar daar kwam de regen en Gasly durfde. Hij maakte een paar geweldige inhaalacties op plekken waarvan je denkt dat dat lastig gaat. Hij liet zijn spierballen zien en het pakte enorm goed uit voor hem. Hij is uiteindelijk, door een vijf seconde penalty van Esteban Ocon, elfde geworden. Dit betekent dat hij maar liefst zes plekken goed heeft gemaakt en dat op een baan als Monaco.

Red Bull

Wat een race voor het team van Red Bull. Ze maakte een gok door beide coureurs tegelijk naar binnen te halen en dat was succesvol. Sergio Perez baalde vorige week in Barcelona dat hij niet de overwinning binnen wist te slepen, maar dat heeft hij op Monaco meer dan goed gemaakt. Ook Max Verstappen was belangrijk voor het team vandaag. Na de kwalificatie was hij niet al te blij met zijn P4, maar door een fout van het team van Ferrari is hij toch nog op het podium gekomen. Dit zijn belangrijke punten voor het klassement. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Zero

Ferrari

Ondanks dat beide coureurs in de top 4 zijn beland was het geen goede dag voor het team in Monaco. Charles Leclerc mocht van pole position starten, maar door een slechte strategie van het team is hij vierde geworden. Het team had Carlos Sainz al naar binnen geroepen toen ze Leclerc ook naar binnen haalde, maar riepen te laat dat hij toch buiten moest blijven. Hierdoor gingen ze tijdens de pitstop stapelen en verloor Leclerc kostbare tijd. Over de boordradio was een grote onvrede te horen en de coureur sloeg tijdens het inrijden van de pitstraat hard op zijn stuur. Dit wordt geen gezellige debrief bij het team van Ferrari.

Haas

Haas heeft kostbare punten laten liggen in Monaco. Het team heeft met beide auto's de finishstreep niet gehaald. Kevin Magnussen viel uit met een falende power unit en zag niet veel later Mick Schumacher een harde klapper maken. De Duitse coureur kwam wat wobbelig de auto uit, maar liet over de boordradio oke te zijn. Hij wist niet wat er gebeurde, maar raakte de volledige controle over zijn auto kwijt. De klap was zo hard dat de achterkant van de auto er volledig af lag. 

Alexander Albon

Het rode haar van Alexander Albon lijkt hem geen geluk meer te geven. Kreeg eerst een vijf seconde penalty omdat hij de baan verliet en er voordeel uithaalde. Daarna schoot hij een aantal keer rechtdoor bij de eerste bocht. Had ook nog eens pech met een lekke band totdat hij de auto parkeerde in de pitstraat. Er was meer verwacht van de coureur, die tot nu toe een betere prestatie neer zet dan zijn teamgenoot Nicholas Latifi. Ik denk dat Albon deze race zo snel mogelijk wil vergeten. 

Lees ook: Sergio Pérez: droom die uitkomt

Lees ook: Carlos Sainz: een achterblijver kostte me de overwinning

Lees ook: Max Verstappen: Als team kunnen we tevreden zijn

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden