Charles Leclerc: Het was een ramp

Charles Leclerc_Imola

Charles Leclerc is erg ontevreden met het team. Door de strategie heeft Leclerc zijn eerste win verloren op zijn thuisrace. De Monegask moet het nu doen met een vierde plek. Dit laat hij weten aan F1.com.

Het leek de juiste kant op de vallen voor Charles Leclerc. Pole position op een circuit waar hij nog nooit gefinisht is en een goede start. Totdat de strategie zijn feestje verpestte. 

Drama pitstop voor Leclerc

Leclerc lag op koers om zijn eerste Grand Prix van Monaco te winnen. Echter zorgde een verkeerde pitstopstrategie ervoor dat dat niet meer ging lukken. Het team riep Carlos Sainz naar binnen en tegelijkertijd ook Leclerc. Die kreeg te laat te horen dat hij toch buiten moest blijven en moest zo wachten op Sainz die er nog stond. Hierdoor kon Max Verstappen profiteren en behaalde hij een podiumplek. "Het was een ramp. We hadden alles voor ons, de overwinning, alles. Ik snap niet dat ik naar binnen geroepen werd.  Ik kon niks doen. Ik kon niet reageren op wat er gevraagd werd. Het was overduidelijk de verkeerde keuze, we moeten beter doen."

Boos op het team

Leclerc was over de boordradio niet te spreken over het team. Toen hij zag dat Sainz nog in de pits was sloeg hij overduidelijk op zijn stuur en waren er boze geluiden te horen op de boordradio. "Zoals je wellicht hebt kunnen horen was ik nogal boos op het team. Ik gebruikte de in-between tijd om mezelf kalm te houden."

Lees ook: Kevin Magnussen: Auto was goed genoeg om punten te pakken

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Monaco de race

Lees ook: Max Verstappen: Als team kunnen we tevreden zijn

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden