Bo Bendsneyder de komende twee jaar bij NTS RW Racing GP

180907_bendsneijder

De kogel is door de kerk: Bo Bendsneyder heeft onderdak gevonden bij NTS RW Racing GP in de Moto2-klasse. De enige Nederlandse coureur in de Grand Prixs tekende vanmiddag op het circuit van Misano in Italië een overeenkomst met het enige Nederlandse GP-team voor twee jaar. De sponsoring is nog niet rond, maar teammanager Jarno Janssen heeft er alle vertrouwen in dat dat goed komt. “Nu we de krachten definitief gebundeld hebben, hebben we sponsors – en met name Nederlandse sponsors – echt wat te bieden.”

Bij de GP van Oostenrijk werd vorige maand duidelijk dat Bendsneyder niet kon blijven bij het Franse Tech3-team. Veel mogelijkheden waren er niet meer voor de 19-jarige Rotterdammer. RW Racing GP leek ook geen optie, omdat het team al nagenoeg rond was met coureurs. Janssen en teameigenaar Roelof Waninge vonden het echter onbestaanbaar dat een Nederlandse coureur het veld zou moeten ruimen en boden Bendsneyder de mogelijkheid.

Zie ook Achtergrond: Is RW Racing GP het vangnet voor Bo Bendsneyder?

Er moest wel wat gebeuren, want de coureur had amper budget en ook het team kon zich niet veroorloven om Bendsneyder zonder eigen geld zomaar te contracteren. Daarop werd een intentieverklaring getekend met de bedoeling sponsors aan te spreken en werd een crowdfunding geopend. “We kregen daar zoveel veelbelovende reacties op binnen, dat we konden besluiten om samen verder te gaan”, zegt Janssen. “Dit is toch het mooiste wat er is: een Nederlands team met een Nederlandse coureur?”

Teameigenaar Waninge wijst erop dat RW Racing GP altijd heeft voorgestaan op het helpen van Nederlands talent. “Als NTS RW Racing GP is dat altijd ons streven geweest. Door omstandigheden kwam het er niet van om eerder in zee te gaan met Bo, in wie we veel talent zien. Iedereen heeft de afgelopen paar weken hard gewerkt om dit mogelijk te maken en we zijn blij dat het nu eindelijk gelukt is.”

Bendsneyder zelf was uiteraard bijzonder opgelucht dat zijn toekomst in de Moto2 voor in elk geval twee jaar is gegarandeerd, zei hij tegen Racesport.nl. “Een geweldig moment, we hebben de handtekening kunnen zetten onder een tweejarige overeenkomst met NTS RW Racing GP. Ik ben veel mensen dank verschuldigd voor deze kans, vooral de familie Waninge, Jarno Janssen en alle partners die dit mogelijk gemaakt hebben.”

Ook NTS, de Japanse partner en frameleverancier van RW Racing GP, staat volledig acxhter het project. “Dat was erg belangrijk”, benadrukt Janssen. De CEO van NTS, Masahiro Namatame, is erg betrokken en hij heeft zijn volledige ondersteuning toegezegd voor dit toch unieke Nederlandse project.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen