Bo Bendsneyder in 2018 in Moto2 bij Tech3

Bendsneyder-UK-Silverstone-1

Bo Bendsneyder stapt na dit seizoen over van de Moto3 naar de Moto2. Hij gaat rijden bij het Tech3-team dat onder leiding staat van Hervé Poncharal. Dat team komt behalve in de Moto2 ook uit in de MotoGP, met Johann Zarco en Jonas Folger.

De stap naar de Moto2 zat er al een tijdje aan te komen. Al toen Bendsneyder vorig seizoen zijn debuut maakte in de Moto3 was er sprake van dat hij snel naar de Moto2 zou gaan, onder meer vanwege zijn lengte. “Ik heb nu bijna twee seizoenen ervaring mogen opdoen in de Moto3 en het is tijd voor de volgende stap”, zegt Bendsneyder in het persbericht dat Tech3 vandaag tijdens de MotoGP van Groot-Brittannië deed uitgaan. “Het zal wennen worden, want de Moto2-machine heeft veel meer vermogen en is een heel andere motor dan ik tot nu toe gewend ben geweest, maar ik kijk echt uit naar deze nieuwe uitdaging.”

De nu 18-jarige Bendsneyder werd in 2015 wereldkampioen in de Red Bull Rookies Cup en maakte vorig seizoen zijn debuut in de Grand Prix. In zijn eerste jaar behaalde hij twee podiumplaatsen in het Red Bull KTM-team van Aki Ajo. Dit seizoen kende Bendsneyder een moeilijk begin, maar de laatste paar races doet hij steeds mee om de podiumplaatsen.

Teambaas Hervé Poncharal heeft veel vertrouwen in Bendsneyder. “We volgen Bo al een paar seizoenen en we zien in hem een groot talent met een mooie toekomst. We zijn niet alleen onder de indruk van zijn prestaties als coureur, maar ook van zijn benadering van de sport en de manier waarop hij zich gedraagt en opstelt. Het is een intelligente en beschaafde jongen die bereid is te leren. Daar houden we van.”

Foto: Tech3 Racing

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen