'Bolide Williams woensdagmiddag in actie'

WilliamsF1_34_HiRes

De BBC meldt dat Williams woensdagmiddag in actie komt tijdens de wintertests op het Circuit de Catalunya in Barcelona. De nieuwe bolide arriveert volgens de berichten morgenochtend tussen vier en vijf uur op het circuit. Vervolgens moeten de monteurs flink aan de slag om de FW42 gereed te krijgen voor de eerste testkilometers van het seizoen. Waarschijnlijk is de renstal hierdoor genoodzaakt de ochtendsessie aan zich voorbij te laten gaan.

De afgelopen dagen was Williams de grote afwezige in Barcelona. De bolide was niet op tijd gereed, waardoor het team twee testdagen moest laten schieten. Op de paddock wordt inmiddels druk gespeculeerd over de reden van de vertraging bij de Britse renstal. Er wordt gesuggereerd dat door slechte planning onderdelen te laat in productie zouden zijn genomen. Anderen melden dat de FW42 niet de stap vooruit heeft gemaakt waarop vooraf werd gehoopt.

Russell of Kubica

Het is overigens ook nog onduidelijk welke coureur er woensdag voor het eerst achter het stuur van de nieuwe bolide gaat zitten: George Russell of Robert Kubica.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden