Bottas en Zhou hadden plaats in Q3 verwacht

Zhou Bottas Alfa Romeo

Valtteri Bottas en Guanyu Zhou hebben allebei het idee dat ze in het derde deel van de kwalificatie hadden kunnen komen. Toch lukte het beide coureurs van Alfa Romeo niet.

Alfa Romeo zal op zich best tevreden terugkijken op de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. De auto was misschien niet snel genoeg maar de coureurs hebben er wel alles uit weten te halen. Valtteri Bottas en Guanyu Zhou reden nagenoeg dezelfde tijd en dat geeft aan dat er niet veel meer in de Alfa Romeo zat tijdens de kwalificatie. Het team had misschien wel wat meer verwacht maar moet uiteindelijk genoegen nemen met de plaatsen twaalf en dertien.

Zhou gaat voor punten

“We hadden zeker een kans om in Q3 te komen. In mijn laatste ronde blokkeerde ik in de tiende bocht. Dat heeft mij zeker wel een paar tienden gekost.” Dat liet de Chinees weten tegenover Formula 1. “We hebben zeker de potentie om meerdere posities te winnen. Het wordt een lange race. Vorig jaar heb ik meerdere keren posities weten te winnen dus ik zou niet weten waarom dat dit jaar anders zou zijn.”

Bottas vindt het gat te groot

“Ik denk dat het best realistisch was om in Q3 te komen. Andere teams hadden duidelijk nog wat meer achtergehouden.” Dat liet Bottas weten na afloop van de kwalificatie aan Formula 1. “We misten ongeveer drie tienden voor een plek bij de eerste tien. Dat is eigenlijk wel een beetje te veel. Maar dat is slechts over één ronde dus morgen kan het er heel ander uitzien.”

Lees ook: Verstappen pakt toch overtuigend pole in Bahrein

Lees ook: Pérez na tweede plek: Onze auto is beter in de race

Lees ook: Charles Leclerc: Niet verwacht voor pole te strijden

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden