Bottas hoopt Abu Dhabi-test te gaan rijden voor Alfa Romeo

M286870

Alfa Romeo hoopt dat het lukt om haar nieuwe aanwinst Valtteri Bottas al tijdens de Abu Dhabi-test in december in te kunnen zetten. Het Zwitserse team voert gesprekken met Bottas' huidige team Mercedes over de mogelijkheid om de Fin nog voor het nieuwe jaar in de auto te krijgen.

Bottas heeft al een bezoek gebracht aan de fabriek in Hinwil en houdt rekening met een deal met Mercedes. Inmiddels heeft de Fin ook al een zitje gepast voor de test in Abu Dhabi. Er zitten echter nog wat moeilijkheden aan een eventuele eerdere overstap. Zo staat Bottas nog tot en met 31 december onder contract bij Mercedes. De test vindt echter na de seizoensfinale in Abu Dhabi plaats en daardoor zou Bottas nog weinig verplichtingen hebben richting Mercedes. Een woordvoerder van de Duitse renstal laat aan Motorsport.com weten dat er geen reden is om Bottas de test te verbieden en dat er gewerkt wordt aan een oplossing.

"Beschikken alles om sterk team te zijn"

“Ik ben er een paar weken geleden geweest”, vertelde de Fin over zijn bezoek aan de Alfa-fabriek in Hinwil. “Het is een mooie fabriek, ze beschikken over alles om een sterk team te zijn. Ik denk dat ze dit jaar niet echt veel gedaan hebben aan de ontwikkeling van de auto. Ik verwachtte voor dit jaar niet veel van ze, maar sinds januari zijn ze eigenlijk al bezig met volgend jaar.” Over een mogelijke deelname aan de test in Abu Dhabi zei Bottas: “Dat moeten we zien, hopelijk wel.”

Vasseur hoopt dat het lukt

Alfa Romeo-teambaas Fred Vasseur bevestigde dat er gesproken wordt over een vroege komst van Bottas. “We bespreken dit met Mercedes, maar moeten nog tot een akkoord komen”, liet hij aan Motorsport.com weten. “Ik hoop dat het lukt. Een contract is een contract en hij heeft er eentje tot het eind van het jaar, dus daar moeten we naar kijken. De auto is volgend seizoen helemaal anders, maar de test is voor beide partijen waardevol om te doen. Ik denk dat het voor ons logisch is om hem te laten testen, het zou een mooie kans zijn om vast met elkaar te kunnen samenwerken. Het gaat in eerste instantie om het bouwen van een relatie tussen team en coureur.”

Lees ook: Valtteri Bottas: “Dacht dat Max rechtdoor zou schieten”

Lees ook: Racing Team Nederland wereldkampioen in WEC

Lees ook: Olav Mol: “Ik vind het een heel klein beetje hoogmoed”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden