Bottas trotseert Spaanse kou het best, geen tijd Verstappen

DW_T4-zXcAAvBfc

Valtteri Bottas heeft de ochtendsessie van de tweede testdag in Barcelona als snelste afgesloten. De Fin was met 1.20,270 nipt sneller dan Stoffel Vandoorne. Max Verstappen reed tot 13.00 uur slechts drie rondjes.

Het was een saaie tweede testochtend op het Circuit de Catalunya. Vanwege de kou - de temperatuur kwam niet boven de 3 graden uit - werd er weinig gereden. Nadat het asfalt door de doorbrekende zon iets opwarmde, reed Vandoorne als eerste Formule 1-coureur ooit op de hypersoftband. Op de zachtste compound, die er sinds dit jaar is, reed de Belg met 1.20,235 de voorlopig snelste tijd. Even later ging Bottas op een setje medium met een halve tiende onder die tijd door.

Ondanks de kou reed Bottas meer dan veertig ronden. Dat is een aantal dat Red Bull ongetwijfeld ook graag wilde halen, maar een brandstoflek gooide roet in het eten voor Verstappen en zijn team. De Nederlander reed slechts drie rondjes en zette geen tijd neer.

Omdat er in de eerste uren niet tot nauwelijks werd getest is besloten de lunchpauze te schrappen. Mits er geen code rood komt testen de teams non-stop door tot 18.00 uur. Het vervolg van de testdag is via het liveblog en onze radiozender te volgen.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden