Brawn: F1 rekende niet op lage temperaturen in Las Vegas

F1 las vegas

De Formule 1 heeft geen rekening gehouden met de lage nachttemperaturen in Las Vegas in het najaar. Dat vertelt Ross Brawn, die betrokken was bij de onderhandelingen, in gesprek met het Britse TalkSport. "We stonden er niet bij stil."

Komend weekend wordt er voor het eerst sinds 1982 een Formule 1-race gehouden in de straten van Las Vegas. Destijds was het op een circuit van 3,6 kilometer op het parkeerterrein van Ceasars Palace Hotel. Dat circuit viel niet echt in de smaak en na twee keer vertrok de Formule 1 uit de gokstad. Maar nu keert de Formule 1 na 41 jaar terug in de woestijn. Er is een hagelnieuw stratencircuit aangelegd in de straten van Las Vegas en een belangrijk verschil ten opzichte van 1982: er wordt niet overdag geracet, maar in de nacht. De zomer is al ruimschoots voorbij en dus lopen de temperaturen langzaam terug, zeker in de nachten. Dat kan een probleem worden voor de remmen, maar vooral voor de banden, die niet goed werken in deze koude omstandigheden. Dit is iets waar de Formule 1 niet bij stil stond, toen men aan het onderhandelen was over een Grand Prix in Sin City.

"Daar hadden we gewoon geen rekening mee gehouden", vertelt Ross Brawn, die betrokken was bij de onderhandelingen. "Dat kan nogal een uitdaging worden voor Pirelli, maar ze hebben al wat werk verzet, zodat de banden het aan kunnen. Het zijn omstandigheden die we zelden zien en daardoor kan het best wel eens spectaculair gaan worden", voorspelt de oud-teambaas van Mercedes. 

F1 las vegas

Momenteel lijkt het erop dat het tussen de 8 en 13 graden gaat worden in de avonden en nachten. Ook is er een kleine kans op een regenbui op vrijdagavond.

Lees ook: Koude temperaturen verwacht tijdens Grand Prix Las Vegas

Lees ook: Toine van Peperstraten presenteert F1 aan Tafel

Lees ook: Lando Norris: McLaren heeft veel in petto voor volgend jaar

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden