Koude temperaturen verwacht tijdens Grand Prix Las Vegas

door Shakyra van den Heuvel
GP Singapore 2019 mercedes

Volgende week is het dan eindelijk zover, de Grand Prix van Las Vegas. Alle ogen zijn gericht op de nieuwe toevoeging van de kalender. Ondanks dat het midden in de woestijn ligt, worden er koude temperaturen verwacht. Dit eist een goede voorbereiding voor de coureurs. 

Normaal gezien hebben de coureurs te maken met de hitte, maar in Las Vegas zullen ze te maken krijgen met de kou. De kwalificatie wordt om middernacht gereden en de race om 22:00uur lokale tijd. In de avond nemen de temperaturen hard af, waardoor het zelfs 4 graden Celsius kan worden. Het belangrijkste is dat de coureurs goed kunnen presteren onder deze koude omstandigheden en daar worden dus voorbereidingen voor getroffen. "Je doet veel meer dan normaal. Ik heb mijn simulatorwerk voor Vegas al gedaan. De temperatuur is een van de dingen waar je je op moet voorbereiden, zowel voor de handen van de coureur als de gebruikelijke afstelling en voorbereidingen op het rijden. Je handen moeten goed meewerken als je rijdt, dus daar kijken we nu al naar. Het zijn soms gewoon simpele dingen, zoals handwarmers en handschoenen en wat dan ook", aldus Norris tegen Motorsport.com. Ook Nico Hulkenberg weet uit ervaring ook dat het soms niet makkelijk kan zijn om met koude handen te gaan rijden. "Na een paar ronden raken je handen en vingers zo koud, ze blijven vastzitten in dezelfde positie en je verliest je gevoel". Er wordt dus gekeken naar oplossingen om de handen van de coureurs zo lang mogelijk te verwarmen, zoals warmtecompressen of handschoenen. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Ook de auto krijgt het lastig

Niet alleen de coureurs kunnen het lastig krijgen, maar ook de banden zullen snel afkoelen. De lay-out van de baan zal hier niet heel erg bij helpen, omdat het bestaat uit lange rechte stukken waar de banden minder snel op temperatuur kunnen komen. "Er zijn erg lange rechte stukken", stelt hij vast na 50 tot 60 ronden in de simulator. De banden koelen af op die rechte stukken", aldus Sainz. Hij geeft daarbij ook aan dat de bandentemperaturen een groot thema zullen zijn tijdens het weekend. "Je kunt je wel zo goed voorbereiden als je wil, maar totdat je ziet wat er met de auto gebeurt kun je niet reageren." 

Lees ook: Liam Lawson overtuigd dat hij ooit de kans zal krijgen bij Red Bull

Lees ook: Haas F1 vraagt herziening resultaat GP Austin aan

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van São Paulo

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden