Liam Lawson overtuigd dat hij ooit de kans zal krijgen bij Red Bull

door Shakyra van den Heuvel
Lawson Zandvoort

Liam Lawson is er van overtuigd dat hij ooit de kans zal krijgen bij Red Bull om een vast zitje te krijgen in de Formule 1. De Nieuw-Zeelander is al een aantal jaren onderdeel van het opleidingsteam van Red Bull waardoor het een kwestie van tijd is. 

Terwijl Daniel Ricciardo herstellende was van een breuk in zijn hand, mocht Liam Lawson plaatsnemen in zijn auto. Hij heeft vijf races mogen invallen en heeft in die tijd mooie dingen laten zien, waaronder zijn eerste punten. Ondanks deze goede prestaties heeft Lawson geen zitje in de Formule 1 voor volgend seizoen, omdat Ricciardo en Tsunoda beiden hun contract hebben verlengd bij AlphaTauri. Lawson zal wel blijven als reserve-rijder, zoals hij dat dit seizoen ook was. "Het is frustrerend om volgend jaar niet te rijden, maar ik zal er alles aan blijven doen om in ieder geval nog betrokken te zijn bij de Formule 1. Nu ik echt de kans heb gehad om mee te doen, is het zeker een ander gevoel om een stapje terug te doen. Het was fantastisch voor mijn carrière", zegt de Nieuw-Zeelander in de Beyond the Grid-podcast. Lawson is onderdeel van het opleidingsteam van Red Bull, hierdoor is hij één van de eerste in de rij om iemand te vervangen bij AlphaTauri of Red Bull. Er was eventueel nog een kans dat hij naar Williams zou gaan, zoals dat ook eerder is gebeurt met Albon, maar daar gaat de voorkeur toch uit naar hun huidige coureur Logan Sargeant.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Liam Lawson (@liamlawson30)

 

Adviezen Verstappen en Ricciardo

Tijdens de Grand Prix van Zandvoort mocht Lawson voor de eerste keer invallen voor Ricciardo die een harde crash had tijdens de training. Hij kreeg een korte tijd waarin hij moest laten zien wat hij waard was. "De meeste coureurs hebben een seizoen om zichzelf te bewijzen. Ik wist dat ik een klein window had. Maar ik wist dat ik er het beste van moest maken". In de korte tijd dat hij aanwezig was in het Formule 1-circus, heeft hij van twee belangrijke personen goede adviezen gehad. Lawson had Ricciardo nog op Zandvoort gesproken en was er vrij nuchter over. Ook Verstappen heeft hem nog wat goede adviezen meegegeven. "Hij zei dat ik er zoveel mogelijk van moest genieten en dat ik zo ontspannen mogelijk moest zijn. Max was eigenlijk altijd heel aardig voor mij". 

Lees ook: Hulkenberg: Er was weinig wat ik kon doen

Lees ook: Toto Wolff helemaal klaar met 2023: Auto verdient geen zege

Lees ook: Logan Sargeant: We waren gewoon niet snel genoeg

 

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden