Hulkenberg: Er was weinig wat ik kon doen

haas 2023 sao paulo vrijdag

Hulkenberg heeft de Grand Prix van São Paulo op P12 gefinisht. Na een spectaculaire start met een crash, had hij een lastige race. Hij maakt contact met Albon, die op zijn beurt weer in zijn teamgenoot crasht. Uiteindelijk bleef hij achter met een grote teleurstelling.

Vanaf de start werd het al gelijk lastig voor het team van Haas. Nico Hulkenberg is tijdens de eerste meters van de start tegen Albon aangereden, die daarna crashte en Magnussen meenam. Hierdoor was de race gelijk afgelopen voor beide coureurs. Hulkenberg kon door, maar had schade. Doordat er gelijk een rode vlag was, is deze schade gelijk gerepareerd door het team en kon hij de race hervatten. "Het is een typische start. Er was gewoon te weinig ruimte. Ik werd gesandwicht en het werd er allemaal te smal. Er was weinig wat ik kon doen", aldus Hulkenberg na afloop bij F1.com

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MoneyGram Haas F1 Team (@haasf1team)

Magnussen

De race van Magnussen was al heel erg snel afgelopen door een crash met Albon. "Ik had een hele goede start, maar toen raakte Albon mij. Het was eigenlijk een kettingreactie wat er gebeurde", aldus Magnussen. Het team van Haas heeft het hele weekend al moeite om de snelheid te vinden. De updates die ze sinds Austin hebben. lijken nog niet echt te werken. "We hadden gewoon geen snelheid dit weekend", aldus Hulkenberg. 

Lees ook: Alonso: Ik dacht dat het niet meer ging lukken met Pérez

Lees ook: Verstappen wint ook GP São Paulo, 17e overwinning van het seizoen

Lees ook: Oscar Piastri: Het was een eenzame race

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden