BREAKING: Daniel Ricciardo vervangt Nyck de Vries bij AlphaTauri

Daniel Ricciardo Canada 2023

Daniel Ricciardo vervangt per direct Nyck de Vries bij AlphaTauri. Ricciardo zal voor het resterende seizoen gehuurd worden van Red Bull Racing. Voor de Vries betekent dit het einde van zijn Formule 1-carrière.

Daniel Ricciardo vervangt per direct Nyck de Vries bij AlphaTauri. Het team zal Ricciardo voor de rest van het seizoen huren van Red Bull Racing. De Australiër zal vanaf de Grand Prix van Hongarije in actie te zien zijn. Voor de Vries betekent dit het einde van zijn Formule 1-carrière. Ricciardo werkt momenteel nog de bandentesten af in Silverstone voor Red Bull Racing. 

Tegenvallende resultaten

Door een invalbeurt bij het team van Williams, met punten tot gevolg, wist Nyck de Vries zich in de kijker te spelen. Zo kwam hij begin dit seizoen terecht bij het team van AlphaTauri. De verwachtingen waren gelijk hoog voor de Nederlander, zeker door het behaalde resultaat in Monza met Williams. Echter, na tien races blijven de resultaten uit. De Vries staat puntloos op de negentiende plek in het kampioenschap en wist nog maar één keer boven teamgenoot Yuki Tsunoda te finishen. Iets wat niet in de lijn der verwachtingen lag voor het team. In eerste instantie werd er gedacht dat er nog wel gewacht werd tot de zomerstop, maar het vertrek van de Vries is per direct. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1)

Daniel Ricciardo

Met een coureur als Daniel Ricciardo haalt AlphaTauri iemand met bakken aan ervaring binnen. Zo heeft Ricciardo al voor teams gereden als Red Bull Racing en McLaren. Bij laatsgenoemde haalde hij de enige overwinning van afgelopen jaren. Ook bij Red Bull heeft hij verschillende races gewonnen. Ricciardo heeft tot het einde van dit seizoen om resultaat te boeken en punten te scoren. 

Lees ook: Frans Verschuur in F1 aan Tafel: Piastri gaat wereldkampioen worden

Lees ook: F1 aan Tafel: Norris briljant, Max dominant

Lees ook: VACATURE: Grand Prix Radio zoekt redacteuren

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden