Frans Verschuur in F1 aan Tafel: Piastri gaat wereldkampioen worden

door Tim Koenders
Piastri race Engeland 2023

Frans Verschuur is na de Grand Prix van Groot-Brittannië ervan overtuigd dat Oscar Piastri wereldkampioen gaat worden in de Formule 1. Dat liet de voormalig teambaas van Jos Verstappen weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Oscar Piastri is één van de rookies dit seizoen in de Formule 1. De Australiër rijdt voor het team van McLaren naast Lando Norris, een jonge Brit die al meerdere malen zijn talent heeft laten zien. Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië kwalificeerde Norris zich als tweede. Een geweldig resultaat maar misschien was nog wel opvallender dat Piastri daar vlak achter stond. De rookie maakte tijdens de race geen fouten en mistte door een, achteraf gezien, te vroege pitstop een plaats op het podium. Met een vierde plaats heeft Piastri wel indruk gemaakt.

Piastri regen Silverstone

“Piastri gaat wereldkampioen geworden. Ik ben voorzitter geworden van de Piastri fanclub in Nederland. Het is gewoon een ongekend talent. Je ziet het aan zijn verleden maar ook aan wat hij nu doet. Hij start als derde en denkt misschien dat hij iemand kan pakken in de openingsfase maar begrijpt dat hij beter derde of vierde kan blijven. Dan heeft hij toch zijn punten en laat hij zien wat hij kan.” Dat liet Frans Verschuur weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. “Norris gaat het echt nog lastig met hem krijgen. Overal waar hij heeft gereden is hij kampioen geworden.”

Manager

Oscar Piastri heeft Mark Webber als zijn manager, een functie die de voormalig Formule 1-coureur goed invult volgens Verschuur. “Wat heel veel mensen onderschatten is dat hij een hele goede manager heeft. Hij weet echt hoe je hem aan moet pakken, dat mis ik bij sommige Nederlandse coureurs.” Verschuur noemt daarbij Richard Verschoor als voorbeeld. “Hij doet het best wel goed in de Formule 2 maar heeft geen manager. Voor hem is het dan best wel moeilijk om iets voor elkaar te krijgen.”

Lees ook: F1 aan Tafel: Norris briljant, Max dominant

Lees ook: Oscar Piastri na mislopen podium: Doet pijn

Lees ook: Christian Horner: Elf zeges op rij erg speciaal

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden