BREAKING: Grand Prix van Japan 2021 afgelast

SI201910130341_hires_jpeg_24bit_rgb

De Grand Prix van Japan van dit jaar gaat niet door. Volgens Formula 1 kan de grand prix niet doorgaan vanwege de "aanhoudende complexiteit" van de coronasituatie in Japan. De race op het circuit van Suzuka ging ook vorig jaar niet door wegens de coronapandemie.

De Grand Prix van Japan, die gepland stond op 10 oktober, stond al langer onder druk in het land. De Olympische Spelen gingen eerder dit jaar wel door, onder hevig protest van de bevolking. Formula 1 meldt in een officieel statement, dat na lange gesprekken met de organisator en de autoriteiten is besloten om de grand prix te cancelen. "Het besluit is genomen door de Japanse regering vanwege de aanhoudende complexiteit van de pandemie in het land."

Onduidelijkheid tweede seizoenshelft

Japan krijgt de situatie wat betreft corona maar niet onder controle door de lage vaccinatiegraad in het land. Doordat niet alle landen het coronavirus onder controle hebben, deed Olav Mol afgelopen week een oproep aan de FOM om meer duidelijkheid te creëren over de tweede seizoenshelft. Voorlopig is die duidelijkheid nog niet gegeven en is de FOM aan het kijken naar de invulling van de twee gaten in het seizoen. Naast het gat van de Grand Prix van Japan is er namelijk nog een gat door het wegvallen van de Grand Prix van Australië. De FOM meldt wel dat het de komende weken met meer informatie komt over de invulling van de Formule 1-kalender van 2021.

Lees ook: Grand Prix Radio over Formule 1-seizoen tot nu toe (deel 1)

Lees ook: F1 aan Tafel: “Blij dat F1 na 36 jaar terugkeert naar Zandvoort”

Lees ook: Mol: “FOM moet competitievervalsing voorkomen”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden