Haas houdt Schumacher en Mazepin in 2022

GP2115_075944_ONZ7133-2-521

Mick Schumacher en Nikita Mazepin blijven bij het team van Haas rijden in 2022. Het wordt het zevende jaar voor het team in de Formule 1 terwijl de twee rookies doorgaan voor hun tweede jaar. Geheel onverwacht komt het nieuws niet. "We willen continuïteit behouden in 2022", aldus teambaas Günther Steiner.

Steiner zegt dat het huidige seizoen een goede training is voor beide coureurs. Hij benadrukt dat het ook een zwaar seizoen is door de problemen met de auto, maar dat de coureurs de uitdaging met beide handen hebben aangepakt. De teambaas verwacht dat het team de twee coureurs volgend jaar wel een competitieve auto kan geven om hun race carrière te vervolgen.

Nikita Mazepin / Haas F1 / Monza / 2021
Foto: Haas F1 Team Media (Andy Hone / LAT Images)

Indrukwekkende ambitie

Uiteraard zijn Schumacher en Mazepin blij om hun stoeltje in de Formule 1 te houden. In zijn reactie bedankt Schumacher ook het team van Ferrari waarbij hij deel uitmaakt van van hun Driver Academy. Schumacher: "Ik geloof dat de nieuwe technische reglementen, de indrukwekkende ambitie van het hele Haas F1-team en de steun van Ferrari ons dichter bij het veld zal brengen in 2022 en dat we in staat zullen zijn om voor punten te vechten."

Lees ook: BREAKING: Stroll en Vettel blijven bij Aston Martin in 2022

Lees ook: BREAKING: Albon naar Williams in 2022 naast Latifi

Lees ook: BREAKING: George Russell naar Mercedes in 2022

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden