Brendon Hartley leert van zich afbijten

1920x1080-Brendon-Hartley-Scuderia-Toro-Rosso-GP-Italië-2018

Of we Brendon Hartley volgend jaar nog terugzien op de startgrid van de Formule 1 wordt met de Grand Prix onzekerder. Voorafgaand aan de race in Mexico liet teambaas Franz Tost weten dat de Nieuw-Zeelander beter zijn best moet doen.

Die opmerking komt in een periode waarin Daniil Kvyat is teruggehaald als vervanger van de vertrekkende Pierre Gasly en Toro Rosso voor het tweede stoeltje van 2019 nadrukkelijk buiten de deur kijkt.

Hartley zelf ziet de ontwikkelingen met lede ogen aan, maar heeft veel geleerd van zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1. De 28-jarige coureur die een doorlopend contract heeft tot het einde van 2019 zegt zelf meer uitgesproken te zijn geworden: "Ik moet steeds maar weer vragen over mijn toekomst beantwoorden. Ik merk dat ik mezelf steeds maar moet verdedigen en ik wat meer voor mezelf moet opkomen."

Een van de kritiekpunten is dat Gasly dit jaar al 29 punten heeft gescoord en dat Hartley er nog maar vier heeft. De Nieuw-Zeelander wijt dat aan het aanpassen aan het Formule 1-leven en hier en daar wat pech. "Er waren wat gemiste kansen aan het begin van het seizoen, maar ik weet voor mezelf dat ik de laatste races hard heb gewerkt en ik me op dit moment goed voel."

Tost heeft eerder al aangegeven dat Toro Rosso pas na de Grand Prix van Abu Dhabi de tweede rijder voor 2019 bekend zal maken.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen