Britse GP krijgt groen licht van overheid

01-british-thursday3-778919

De Grand Prix van Groot-Brittannië mag verreden worden van de Britse overheid. Eerder was er nog twijfel over het doorgaan van de race door nieuwe maatregelen van de overheid. Nu lijkt het erop dat voor de Formule 1 een uitzondering gemaakt wordt.

De maatregel van de overheid die de race in gevaar bracht, houdt in dat alle internationale bezoekers aan het land twee weken in quarantaine moeten. Bronnen vertellen nu aan de BBC, dat de F1 uitgezonderd wordt van die regel.

De Britse minister van cultuur, Oliver Dowden, liet weten dat onder strikte voorwaarden en achter gesloten deuren, sportcompetities weer opgestart kunnen worden. "Voetbal, tennis, paardenraces, Formule 1, cricket, golf, rugby, snooker en anderen. Ze zijn voorbereid op een terugkeer naar het scherm."

Op 5 juli zou het Formule 1-seizoen dan echt moeten beginnen met de eerste Grand Prix van Oostenrijk. Een week later gevolgd door een tweede race op het circuit van Spielberg. Silverstone zou in de eerste helft van augustus gastheer zijn van twee F1-races.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen