Canet wint voortijdig afgevlagde Moto3-race

170827_GB_Canet

Een crash waarbij Bo Bendsneyder en Juanfran Guevara waren betrokken maakte een ronde te vroeg een abrupt einde aan de Moto3-race. Terwijl Guevara op het asfalt van Brooklands Corner op Silverstone medische verzorging kreeg, werd de overwinning toegewezen aan Aron Canet. De Spanjaard had het geluk dat hij nét de ronde daarvoor als eerste over de finishlijn was gereden.

Nog voor het ingaan van de eerste bocht van de laatste ronde was Canet alweer voorbijgestoken en teruggedrongen naar de vierde plaats. Behalve Guevara en Bendsneyder was dus ook Gabriel Rodrigo slachtoffer van de crash: Rodrigo reed in winnende positie na de crash van zijn teamgenoot. Dat feest ging niet door. Hij werd als vierde geklasseerd, achter Canet, Enea Bastianini en Jorge Martin.

De laatste ronde was tekenend voor de hele Moto3-race van de Britse Grand Prix op Silverstone. Iemand die de ene ronde aan de leiding reed, kon de ronde erna als tiende over de streep komen en omgekeerd. Nagenoeg elke ronde reed er iemand anders aan kop van de groep die twintig rijders besloeg. Het verschil tussen de kop en de staart van die groep was minder dan 3 seconden.

Bo Bendsneyder, van wie kort voor de race bekend werd dat hij volgend jaar uitkomt in de Moto2 bij het topteam Tech3 Racing, meldde zich steevast in de top 10, maar een herhaling van zijn podiumplaats van vorig seizoen zat er niet echt in. Meer kans op het podium had de Belgische rijder Livio Loi, die vorig jaar nog bij het Nederlandse RW Racing GP reed en nu uitkomt voor het Leopard-team als teamgenoot van klassementsleider Joan Mir. Loi reed een paar keer aan de leiding en deed serieus mee om het podium, maar juist aan het einde van de zestiende ronde kwam hij als zesde over de streep.

Foto: MotoGP.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen