Sainz: "Auto voelde anders tijdens de race"

210060-scuderia-ferrari-french-gp-2021-sunday2

De Grand Prix van Frankrijk heeft niet veel geluk gebracht voor Ferrari. Zowel Carlos Sainz als Charles Leclerc is buiten de punten geëindigd. Carlos Sainz vertelde aan Ziggo Sport dat de auto heel anders aanvoelde in vergelijking met de rest van het weekend. 

Sainz is niet ontevreden over zijn eigen prestatie tijdens de race, maar helaas voldeed de auto niet aan de verwachtingen. "Aangezien Charles en ik beide veel problemen hadden met de banden blijkt dat we wel een serieus probleem hebben. We moeten begrijpen wat er verkeerd is gegaan", aldus Carlos Sainz. Volgens de Spanjaard kan het bandenprobleem te maken hebben met de regen die in de ochtend voor de race is gevallen. De regen zorgde namelijk voor minder grip op het circuit. "Tijdens de eerste stint ging het nog wel prima, maar daarna werd het probleem alleen maar erger."

210006-scuderia-ferrari-french-gp-2021-thursday1-700x467
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

'Volgende week revanche'

Binnen een week staat de volgende race alweer voor de deur. Volgens Sainz is het nu van belang dat er grondig geanalyseerd wordt waardoor ze zoveel problemen hadden met de banden. Desalniettemin kijkt Sainz uit naar de twee komende races in Oostenrijk om opnieuw de strijd aan te gaan voor de punten.

Lees ook: 'Ouderwetse' agressie zichtbaar bij Ricciardo in Frankrijk'

Lees ook: Jos Verstappen: "Mijn hart klopte in mijn keel" 

Lees ook: Valtteri Bottas: "Tweestopper was beter geweest"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden