Carlos Sainz: Consistentie sleutel naar succes in 2023

door Patrick Wuite
Sainz AD

Carlos Sainz denkt dat hij voor de wereldtitel kan vechten in 2023 als hij constanter presteert. "Dat is absoluut de sleutel naar succes", stelt de Spanjaard.

Voor Carlos Sainz was 2022 een jaar met ups and downs. Zo won hij op Silverstone voor het eerst een Formule 1-race en pakte hij drie pole positions (Engeland, België en Verenigde Staten, red.), maar viel hij ook zes keer uit en dat zorgde ervoor dat hij vijfde werd in het kampioenschap, achter zijn teamgenoot Charles Leclerc en Mercedes-coureur George Russell. En dus is constanter zijn in 2023 het ultieme doel.

"In het begin van het jaar had ik een uitvalbeurt in Melbourne en in Imola. Aan het einde van het seizoen ging het beter en presteerde ik goed, maar toen konden we niet meer om de overwinningen vechten. Ik had veel hoogte- en dieptepunten dit jaar en dus hoop ik dat er volgend jaar minder downs gaan zijn en dat ik constanter presteer", vertelt Sainz aan Autosport.

Sainz Abu Dhabi

Kans op de wereldtitel

"Het doel is om consistent te zijn. Als je vooraan rijdt is het slechtste wat je kan doen vijfde of zesde worden, maar door zes uitvalbeurten kan je gewoon niet voor de wereldtitel gaan, al moet ik toegeven dat Max Verstappen en Red Bull sterker waren", besluit de Spanjaard.

Lees ook: Ferrari presenteert 2023-bolide op 14 februari

Lees ook: Mick Schumacher: Ik kan wereldkampioen worden

Lees ook: Helmut Marko: Mercedes in 2023 grootste concurrent

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden