Helmut Marko: Mercedes in 2023 grootste concurrent

Helmut Marko Abu Dhabi

Red Bull-topman Helmut Marko is er van overtuigd dat Mercedes in 2023 de grootste concurrent van zijn team zal zijn. Met name Lewis Hamilton zal volgens de Oostenrijker een serieuze tegenstander zijn.

"Het is mij duidelijk dat Mercedes de grootste concurrent zal worden", aldus Marko in gesprek met Auto, Motor und Sport. "Dat komt ook doordat zij Lewis Hamilton in dienst hebben. Daarnaast is Mercedes een stuk stabieler (dan Ferrari). Vorig jaar zaten ze er niet bij, komend jaar ga ik er vanuit dat ze er zijn."

Totale pakket

Volgens Helmut Marko is het volledige pakket bij Mercedes een stuk beter. "Het is het totale plaatje. In 2022 was het lastig voor ze, maar ze hebben een stijgende lijn laten zien. Ondertussen was ook Lewis Hamilton een topcoureur, zo lieten zijn rondetijden zien. Ferrari is wat minder sterk."

Marko australië

Profijt van Ferrari

Marko is eveneens van mening dat zijn team maximaal geprofiteerd heeft van de strategische fouten van Ferrari, maar dat ook de ontwikkeling van de Ferrari Red Bull goedgezind was. "Door de fouten konden wij toeslaan, maar ze hebben ook pech gehad. Motorisch ging het soms ook wel eens mis bij hun. Daarnaast was hun auto door het seizoen steeds minder goed in het managen van de banden. We kregen daardoor meer vertrouwen dat we konden winnen."

Lees ook: Mick Schumacher: Ik kan wereldkampioen worden

Lees ook: AlphaTauri presenteert AT04 op 11 februari

Lees ook: Zak Brown: Gaan Norris winnende auto geven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden