Zak Brown: Gaan Norris winnende auto geven

door Tim Koenders
Zak Brown en Lando Norris tijdens Grand Prix Oostenrijk 2021

Zak Brown, CEO van McLaren, is ervan overtuigd dat McLaren Lando Norris een winnende auto kan geven. Hij is daarom ook niet bang dat de talentvolle Brit een overstap gaat maken naar een ander team.

Lando Norris maakte in 2019 zijn debuut in de Formule 1. Hij werd gebracht als groot talent, lang duurde het niet voordat hij dit ook waar wist te maken. In zijn debuutseizoen eindigde hij als elfde in het kampioenschap. In vier seizoenen stond de Brit al zes keer op het podium. Dat deed hij in auto’s die niet iedere race vooraan mee konden doen. De Brit met startnummer vier heeft vertrouwen in het team. Hij heeft nog een contract tot het einde van 2025. Zak Brown heeft er alle vertrouwen in dat Norris ook na 2025 voor het team zal rijden.

Lando Norris cockpit Hongarije

Winnende auto

“Ik ben niet bang dat Lando naar een ander team gaat. Ik heb er alle vertrouwen in dat we hem een winnende auto kunnen geven. Ik denk dat hij zich erg comfortabel voelt binnen het team.” Dat liet de CEO weten volgens Motorsport.com. “Hij weet op welke weg we zitten. We willen natuurlijk niet alleen hem, maar ook het team een winnende auto geven.”

Lees ook: FIA beperkt politieke statements van coureurs

Lees ook: Esteban Ocon: van caravan naar villa

Lees ook: Toto Wolff: "Binotto hield het langer vol dan ik dacht" 

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden