Esteban Ocon: Van caravan naar villa

door Olav Veenhof
Premium update
ocon-1-700x467
Premium update

Het seizoen 2022 is voor Esteban Ocon uniek. In zijn zesde seizoen in de Formule 1 behaalt hij voor het eerst in zijn carrière meer punten dan zijn teamgenoot. Hoewel Alonso een spectaculairder seizoen had, blikt GrandPrixRadio terug op de carrière van een buitenbeentje in de Formule 1.

Esteban Ocon werd op 1 september 1994 geboren in Évreux. De jonge Fransman komt als zoon van automonteur Laurent Ocon op aarde. Anders dan zijn concurrenten vandaag de dag, komt Ocon niet uit een enorme racefamilie of heeft hij ouders met heel veel geld. De familie Ocon heeft ontzettend veel moeten opofferen om de racecarrière van hun zoon te financieren. Voor de jonge Esteban zat er niets anders op dan keihard moeten werken. Op vierjarige leeftijd komt Ocon voor het eerst in contact met racen als hij met zijn ouders naar een sportcentrum gaat waar je ook kan karten. Hij is gelijk verliefd op karten en zijn ouders kunnen hem niet meer van de kartbaan wegslepen en is de racecarrière van de Alpine-coureur begonnen.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

door Olav Veenhof

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden