Carlos Sainz: DNF door stuurprobleem en inschattingsfout

door Steffie van Hamersveld
alonso sprint imola

Carlos Sainz viel in de tweede ronde van de Grand Prix van Australië uit, nadat zijn auto in de grindbak belandde. Tegenover F1.com verklaart de Spanjaard dat een probleem met zijn stuur hieraan ten grondslag lag: "We hadden hetzelfde probleem als gisteren."

Tijdens het laatste deel van de kwalificatie op zaterdag had Carlos Sainz een probleem met de auto. Hij wist zich daarom slechts als negende te kwalificeren. Volgens de Spanjaard deed zich tijdens de start van de race een vergelijkbaar probleem voor: "Een aantal knoppen op het stuur werkte niet. We hebben het stuur gewisseld, maar tijdens de start werd de antistall getriggerd."

Inschattingsfout

Sainz verloor bij de start flink wat plekken en ging op weg om zich naar voren te vechten. "Ik maakte een fout toen de banden nog niet klaar waren om in te gaan halen. Ik schatte de grip niet goed in en dat veroorzaakte mijn uitvalbeurt", aldus de Ferrari-coureur. In ronde twee verloor hij zijn bolide in bocht tien en belandde hierdoor in de grindbak.

Teleurstellend

Naar eigen zeggen heeft Sainz geen perfect weekend gehad, maar tekent daarbij op dat het ook voor het team geen perfect weekend was. "Ik wil onderzoeken was er fout ging en wat we beter kunnen doen." Hij noemt het ook erg teleurstellend om puntloos uit Australië te vertrekken. "We moeten als team perfect zijn en dat zijn we dit weekend duidelijk niet geweest", sluit hij af.

Lees ook: Charles Leclerc: Overwinning mogelijk door deze auto

Lees ook: Sergio Pérez: Goed resultaat maar we verloren Max

Lees ook: Grand Prix van Australië: Leclerc domineert en wint, Verstappen valt opnieuw uit

door Steffie van Hamersveld

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden