Carlos Sainz geschrokken van snelheid Verstappen

Carlos Sainz Hongarije

Carlos Sainz is na afloop van de kwalificatie geschrokken van de snelheid die Verstappen had in zijn Red Bull. De Spanjaard kwalificeerde zich als tweede maar door de gridstraf van Verstappen mag de Spanjaard starten vanaf pole position.

Carlos Sainz wist vroeg in het weekend al dat het een belangrijke zou worden. Of in ieder geval één met veel mogelijkheden. Zowel Charles Leclerc als Max Verstappen starten de Grand Prix van België achteraan. Dit houdt in dat het gevecht vooraan hoogstwaarschijnlijk zal gaan tussen Sainz en Pérez. Sainz begon goed aan het weekend en leek tijdens de vrije trainingen de snellere van de twee Ferrari’s. In de kwalificatie wist hij een tweede tijd te rijden. Door de straf van Verstappen, die de snelste tijd liet noteren, mag de Spanjaard vooraan starten. Een zeer goede uitgangspositie voor de Ferrari-coureur.

Eerste run goed

“Ik ben erg blij met de pole maar ik ben niet zo blij met het gat naar Verstappen gedurende het weekend. We moeten goed uitzoeken hoe het kan dat Red Bull zo snel is op dit circuit.” Dat liet de Spanjaard na afloop van de kwalificatie weten aan Formula 1. “Mijn eerste run in Q3 was een stuk beter dan de tweede. Gelukkig was de eerste ronde genoeg voor P2. Starten van pole is erg goed maar ik ben wel geschrokken van het grote gat.”

Lees ook: Max Verstappen snelste in kwalificatie, Sainz start race P1

Lees ook: Max Verstappen positief na eerste dag in Spa

Lees ook: Günther Steiner ziet mogelijkheden voor 2023

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden