Carlos Sainz na diskwalificatie Vettel op podium

210030-hungarian-gp-2021-friday1

Vanaf een vijftiende startpositie heeft Carlos Sainz een hoop goed kunnen maken tijdens de Grand Prix van Hongarije. Een spannende inhaalrace was niet nodig door de vele uitvallers. Hier kon de Spanjaard van profiteren en uiteindelijk wist hij als vierde over de finish te komen.

Update: Na de race werd Sebastian Vettel gediskwalificeerd omdat hij te weinig brandstof aan boord had. Hierdoor heeft Sainz voor de tweede keer in zijn carrière na een race een podiumplek achter zijn naam gekregen.

Tot het einde van de race lag Carlos Sainz op koers voor een podiumplek, maar Lewis Hamilton heeft daar een stokje voor gestoken. De Mercedes-bolide was té snel en daarnaast waren de banden van Sainz aan het verslechteren. De Spanjaard gaat met opgeheven hoofd de vakantieperiode tegemoet. "Ik kan niet teleurgesteld zijn met een race zoals deze, ik ben eerder gefrustreerd. Mercedes is Mercedes", vertelde Sainz tegenover Ziggo Sport.

'Ik heb mijn best gedaan'

Gedurende de laatste rondes moest Sainz benzine sparen en bandenmanagement was van essentieel belang. De Spanjaard vindt in ieder geval dat hij zijn best heeft gedaan. "Ik moest veel pushen tijdens de stint op de harde banden om Lewis achter me te houden."

210020-hungarian-gp-2021-friday1-700x467
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Lees ook: Lewis Hamilton: "Heb alles gegeven"

Lees ook: Esteban Ocon euforisch na behalen eerste F1-overwinning

Lees ook: Sebastian Vettel: "Goed resultaat voor ons"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen