Carlos Sainz: "Het is een sterk weekend geweest"

Carlos Sainz op de baan Monaco 2024

Carlos Sainz is als derde gefinisht tijdens de Grand Prix van Monaco. Na een chaotische startfase weet hij toch een podiumplek te bemachtigen. Zijn teamgenoot, Charles Leclerc, wint de Grand Prix in zijn thuisland. 

Carlos Sainz had een slechte start van zijn Formule 1-weekend. Toch wist hij tijdens de kwalificatie te verrassen en dat heeft hij tijdens de race vastgehouden. Ondanks een chaotische startfase, waar hij terugviel tot de laatste positie, weet hij toch op het podium te eindigen. Hij sluit het weekend sterk af.

Pech in eerste ronde

Sainz start naast Oscar Piastri, die twee hebben het de afgelopen paar races niet makkelijk met elkaar gehad, en ook deze race is het raak. Sainz rijdt zijn band lek door de sidepod van Piastri aan te raken en schiet rechtdoor. Hij weet op de baan te blijven, maar zakt terug tot de laatste positie. "Het was een krappe race. Ik had een slecht gevoel in de eerste ronde, maar we kregen tijdens de herstart P3 terug", aldus Sainz tegenover F1.com.

Uiteindelijk is het zijn teamgenoot Charles Leclerc die de overwinning pakt. Leclerc, die geboren en getogen is in Monaco, wint hier voor het eerst. Sainz heeft dan ook lovende woorden over voor zijn teamgenoot. "Ik ben ongelofelijk blij om Charles hier te zien winnen, hier op zijn thuiscircuit."

Inhalen lastig

Op het krappe stratencircuit is inhalen eigenlijk niet mogelijk. Ondanks een sterke race pace kon Sainz er niet voorbij. Hij zat lang vast achter de achterkant van Piastri. "De race pace was goed, maar het was onmogelijk om hier in te halen.Toen ik er zeker van was dat Norris niet meer kon pitten en mij kon aanvallen heb ik de druk opgevoerd bij Piastri. We kregen hem onder druk, maar het was niet goed genoeg om er langs te kunnen. Ondanks dat is het een sterk weekend geweest."

Lees ook: Charles Leclerc emotioneel na overwinning in thuisland: "Geen woorden kunnen dit uitleggen"

Lees ook: Charles Leclerc wint thuisrace in Monaco

Lees ook: Race Gemist: GP Monaco

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden