Charles Leclerc emotioneel na overwinning in thuisland: "Geen woorden kunnen dit uitleggen"

leclerc monaco 2023

Van begin tot eind wist Charles Leclerc aan de leiding te rijden tijdens de Grand Prix van Monaco. Na afloop van de race was de Monegask emotioneel met zijn eerste overwinning en podium voor eigen publiek. 

Eigenlijk was er de hele race lang niet heel veel aan de hand. Ondanks dat beide auto's van McLaren en teamgenoot Sainz binnen een paar seconden achter hem reden, wist Leclerc het vol te houden. De top 4 maakte tijdens de rode vlag hun enige pitstop van de race, hierdoor was een strategische optie voor McLaren niet snel mogelijk. Na al het ongeluk dat de Ferrari-coureur de afgelopen edities heeft meegemaakt, is het hem eindelijk gelukt om de zogenaamde vloek van Monaco te doorbreken. "Geen woorden kunnen dit uitleggen", reageert Leclerc emotioneel tegenover F1.com. "Het is zo'n moeilijke race. Het feit dat we al twee keer op pole stonden en het niet konden maken, maakt het op een manier nog beter. Het betekent heel veel natuurlijk, het is een race waarvan je hem droomt te winnen als je klein bent."

Droom van Leclerc en zijn vader uitgekomen

Voordat Leclerc had getekend voor een Formule 1-team, overleed zijn vader. Toch vertelde hij zijn vader dat hij al had getekend bij een team. Voor beiden is het een droom die is uitgekomen. "Het was een emotioneel moeilijke race. Vooral de vijftien ronden voor het eind, hopen dat er niks gebeurt, toen kwamen de emoties al. Ik moet zeggen dat ik aan mijn vader aan het denken was, meer dan ik had gedacht dat ik zou doen tijdens het rijden. Hij heeft alles gegeven voor mij, zodat ik hier nu kan staan. Het was een droom voor ons dat ik hier zou racen en winnen, dus het is ongelooflijk", aldus de Monegask.

We weten dat inhalen lastig is op Monaco, maar toch was het nog een moeilijke race voor Leclerc. "Het [de race] was erg moeilijk. We hadden best veel marge, maar we wisten dat we nog 78 laps moesten doen op dezelfde band, wat erg lastig was. We hebben de banden goed gemanaged", vertelt de Ferrari-coureur. "Er was een groot gedeelte van de race waar we het gat naar George moesten managen. De laatste tien ronden kon ik wat meer pushen en de auto voelde geweldig, dus ik wil het team bedanken voor het ongelooflijke werk wat zij de afgelopen maanden hebben gedaan."

Lees ook: Charles Leclerc wint thuisrace in Monaco

Lees ook: Rookie O'Sullivan wint hoofdrace in Monaco, Verschoor valt uit

Lees ook: Hero or Zero: VT3 & kwalificatie Grand Prix van Monaco

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden