Carlos Sainz: "Ik heb veel moeite gehad"

Carlos Sainz tunnel Monaco 2024

Carlos Sainz start de Grand Prix van Monaco vanaf de derde plek. De Spanjaard had niet verwacht zo'n goed resultaat neer te zetten, hij heeft de afgelopen vrije trainingen veel moeite met zijn auto gehad. 

Na de upgrades die Ferrari heeft gebracht verliep het vorig weekend tijdens de kwalificatie en race toch anders dan verwacht. Toch heeft het team zich terug geslagen. Carlos Sainz, die in eerste instantie een slecht weekend had, weet zich te herpakken met een derde plek tijdens de kwalificatie in Monaco. De overwinning laat hij echter over aan teamgenoot Charles Leclerc, die vanaf pole position mag vertrekken. 

"Ik heb veel moeite gehad"

Tijdens de vrije trainingen eindigde Sainz wel in de top tien, maar wellicht niet waar hij had gehoopt te eindigen. In VT1 was het een tiende plek, in VT2 een zevende plek en in VT3 een zesde plek. "Het was een verbetering ten opzichte van dit weekend. Ik heb veel moeite gehad. P3 is een stap in de goede richting. Ik had gehoopt dat ik had kunnen vechten voor pole position, maar Charles (lees: Leclerc) was te goed."

Strijden met McLaren

Voor Sainz start Oscar Piastri, hij rijdt voor het team van McLaren en dat team is de concurrent van Ferrari. "We kunnen zeker strijden met McLaren. Vrijdag zagen de long runs er goed uit. We moeten er nog naar kijken, maar het ziet er goed uit voor de race", aldus Sainz tegenover F1.com. Op een krap stratencircuit kan er van alles gebeuren en een klein foutje wordt al behoorlijk afgestraft, Sainz wil dan ook niet op de zaken vooruit lopen. "Op monaco kan alles gebeuren dus we gaan ons best doen. Het zou mooi zijn als Leclerc de race kan winnen."

Lees ook: Charles Leclerc: "Wat er ook gebeurt we moeten winnen"

Lees ook: Oscar Piastri na tweede plek: "Hopen op geluk"

Lees ook: Charles Leclerc pakt pole position tijdens kwalificatie Monaco

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden