Carlos Sainz: In de eerste sector het verloren

door Olav Veenhof
Sainz Bahrein 23

Carlos Sainz kijkt met opgeheven hoofd terug op de kwalificatie in Saudi-Arabië. In een tegenvallende kwalificatie kan hij niet meevechten om pole en moet hij het uiteindelijk doen met de vijfde plek.

Problemen voor Verstappen en Leclerc hadden ervoor moeten zorgen dat Carlos Sainz op een eerste zou starten. Althans dat had de Spanjaard zelf in gedachte. Dankzij problemen in met name sector 1, komt hij niet verder dan een vijfde tijd. "In de eerste sector kreeg ik de banden niet op orde waardoor de auto over het algemeen gewoon niet goed aanvoelde. Daardoor moest in het tweede deel van de kwalificatie nog een set banden gebruiken."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carlos Sainz (@carlossainz55)

Extra frustrerend omdat Charles Leclerc zich als tweede weet te kwalificeren."Ik had verwacht dat ik ook voor pole kon vechten. Er zijn genoeg kansen in de race, maar het blijft frustrerend om te zien dat Charles wel het maximale eruit kan halen", zo laat hij weten tegenover F1.com. In de kwalificatiebattle wint Leclerc opnieuw van Sainz.

De eenvoudig racewinnaar vindt het lastig om vooruit te kijken naar de race, omdat Verstappen en Leclerc ver achter hem staan. "Het is een vreemde situatie. We weten niet exact hoe snel ze mij zullen naderen, maar ik denk dat we ons het beste kunnen focussen op Mercedes en Aston Martin die ook snel zijn."

Lees ook: Haas gretig naar meer na tegenvallende kwalificatie

Lees ook: Frustratie en verwarring heerst bij de coureurs van Williams

Lees ook: Verstappen ziet genoeg kansen na teleurstellende kwalificatie

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden