Haas gretig naar meer na tegenvallende kwalificatie

door Olav Veenhof
haas Bahrein 2023

De kwalificatie is voor Haas niet verlopen als gewenst. Kevin Magnussen en Nico Hülkenberg strandden beide in het tweede deel van de kwalificatie. Volgens beide coureurs had er meer ingezeten.

Nico Hülkenberg haalde tijdens de Grand Prix van Bahrein nog knap Q3, maar kan dat in Saudi-Arabië geen vervolg geven. De Duitser moet het doen met een elfde plek. Hij mist het derde deel van de kwalificatie op slechts een halve tiende."De marges zijn altijd klein voor Q3. Natuurlijk had ik graag daar gestaan, maar elfde is niet slecht om te starten. We hebben nog steeds volop kansen om punten te halen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MoneyGram Haas F1 Team (@haasf1team)

Zijn teamgenoot Kevin Magnussen begint als dertiende en is niet tevreden met het resultaat."We hadden vandaag echt een snelle auto. We hadden bij de laatste tien kunnen zitten, het is zonde dat we dan weer net de boot missen", zegt een gefrustreerde Kevin Magnussen tegenover F1.com

Remproblemen

Beide coureurs klaagde over de remmen met name Kevin Magnussen had het gevoel dat hij niet zijn optimale ronde eruit kon persen, vanwege een gebrek aan remkracht. "Bij het remmen en terugschakelen was het gewoon echt dramatisch. Je weet dat het om kleine verschillen gaat en dan wil je juist alles maximaliseren.

 

Lees ook: Frustratie en verwarring heerst bij de coureurs van Williams

Lees ook: Verstappen ziet genoeg kansen na teleurstellende kwalificatie

Lees ook: Lando Norris: Ik heb het team teleurgesteld

 

door Olav Veenhof

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden