Frustratie en verwarring heerst bij de coureurs van Williams

Albon zaterdag Jeddah 2023

Beide coureurs van Williams strandde in Q1, dat terwijl ze het hele weekend een snelle auto lieten zien. Alexander Albon had moeite met het vinden van grip. Logan Sargeant zag zijn tijd van het bord verdwijnen en kon geen foutloze ronde rijden. 

Beide coureurs van Williams zijn gefrustreerd en verward door het resultaat van de kwalificatie. Logan Sargeant start vanaf de twintigste plek, nadat hij geen tijd heeft neergezet. De Amerikaan zag zijn eerste tijd verwijderd worden door track limits, moest zijn tweede ronde staken door een spin en zijn derde ronde vanwege te veel fouten. Alexander Albon had juist moeite met het vinden van grip, hij verloor iedere ronde steeds meer grip. Hij start de race vanaf P17 

"Ik verloor alsmaar grip"

Alexander Albon is teleurgesteld in het resultaat. Het hele weekend liet de coureur van Williams goede dingen zien, maar tijdens de kwalificatie was dat verdwenen. De Thaise coureur kon geen grip vinden met de auto. "Ik had veel moeite tijdens de kwalificatie. Mijn eerste ronde was een goede banker lap, maar niks speciaals. Normaal moet je de grip opbouwen hier, maar er gebeurde het tegenovergestelde. Ik verloor alsmaar meer grip. Ik ben daardoor erg in de war", aldus Albon tegenover F1.com. Volgens Albon heeft de auto wel een goede race pace, dus zal hij zien waar het schip strandt. "We hebben een goede raceauto en de strategie doet er niet echt toe door de lage bandendegradatie. We zullen zien waar we tijdens de race eindigen."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing)

Kleine fouten

Logan Sargeant is gefrustreerd met zijn kwalificatierondes. Door track limits zag hij zijn eerste tijd verdwijnen. "We moeten het beter doen als het aan komt op het monitoren van track limits. Ik heb het hele weekend al zo de bocht genomen en nu wordt mijn tijd ineens afgepakt, dus dat is frustrerend", vertelt de Amerikaan. Nadat zijn tijd werd afgepakt door track limits wist Sargeant geen goede ronde meer neer te zetten. Hij spinde een keer en zijn laatste ronde zat vol fouten. "Ik ben teleurgesteld in mezelf dat ik geen goede ronde wist neer te zetten, ik maakte iedere keer kleine fouten. Ik spinde ook nog eens. Ik had niet zo hard moeten pushen zoals ik deed."

Lees ook: Toto Wolff maakt belofte: We gaan sneller ontwikkelen

Lees ook: Verstappen ziet genoeg kansen na teleurstellende kwalificatie

Lees ook: Lando Norris: Ik heb het team teleurgesteld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden