Toto Wolff maakt belofte: We gaan sneller ontwikkelen

door Gijs Leuvenink
totowolff2023

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft tijdens de persconferentie in Jeddah aangegeven dat de ontwikkeling van de Mercedes sneller gaat dan gedacht. De Oostenrijker verwacht grote stappen van zijn team.

"We maken echt grote stappen. Ons ontwikkelingsteam is daar hard mee bezig", sprak Wolff. "En dat zijn écht grote stappen. We zagen in Bahrein dat we de verkeerde richting hadden ingeslagen en we moeten daarop wel voortborduren. We kunnen niet alles afschrijven, maar het gaat de goede kant op."

Gerichte aanpassingen

Wolff ging dieper in op de aanpassingen die in het verschiet liggen. "We zien met name in de aeordynamica dat we de goede kant op gaan. We zijn gaan zoeken naar een andere visie op de huidige ontwikkeling en die lijkt aan te gaan slaan. Dat heeft ons direct twee stappen vooruit doen zetten.

totowolf

Titelaspiraties

Hoewel Mercedes het tot vorig seizoen gewend was om voor de titel te gaan, zijn de aspiraties voor dit seizoen al geparkeerd door Wolff. "Het is niet realistisch om te verwachten dat we dit jaar mee gaan vechten voor de titel. Dat zou dom zijn als we dat dachten. Ik verwacht wel met de aankomende stappen dat we voor overwinningen mee kunnen doen."

Lees ook: Gemengde gevoelens bij coureurs van Alpine

Lees ook: AlphaTauri ontevreden na stranden in Q1

Lees ook: Lance Stroll: We gaan vechten voor het podium

 

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden