Carlos Sainz: Jammer om weer een halve tiende van pole te staan

door Frederique van Grinsven
220034-scuderia-ferrari-japanese-gp-saturday

Carlos Sainz is teleurgesteld nadat hij zich als derde heeft gekwalificeerd voor de Grand Prix van Japan. Met slechts 0.057 seconden verliest hij het van Max Verstappen op pole en ook teamgenoot Charles Leclerc moet hij voor laten.

Gedurende de kwalificatie op Suzuka was Sainz sneller geweest dan zijn teamgenoot, tot aan zijn laatste ronde. "Het was een hele goede ronde tot aan de laatste bocht." zegt Sainz na afloop. "Het is jammer om weer een halve tiende van pole te staan, er zijn nu zoveel kwalificaties geweest met Max en Charles dat we altijd binnen een halve tiende van elkaar zitten."

Sainz wil nog een pole

Sainz heeft dit seizoen twee pole positions weten binnen te halen, op Silverstone en Spa-Francorchamps. Leclerc heeft er negen op zijn naam staan. "Het heeft de neiging om meer naar hun kant te vallen en hopelijk tegen het einde van het seizoen valt deze halve tiende iets meer naar mijn kant en kan ik pole position pakken." laat Sainz weten.

Er is kans vanaf P3

De kwalificatie werd op een droge baan verreden. Voor de race op zondag is weer, evenals tijdens de vrije trainingen vrijdag, regen op komst. "Ik denk dat het weer een rol gaat spelen. De regen gaat komen, we weten alleen niet of het om 14.00 uur, 15.00 uur of 16.00 uur zal komen!

"Er is genoeg dat morgen zou kunnen gebeuren en er is ook een geweldige kans vanaf P3," zegt de Spanjaard hoopvol. "We zijn erin geslaagd om een set softs over te houden voor het geval we die nodig hebben. We bevinden ons in een goede positie om morgen tegen Max te vechten."

Lees ook: Max Verstappen: Gelukkig was de eerste ronde snel genoeg

Lees ook: Charles Leclerc: De race wordt een uitdaging

Lees ook: Wat AlphaTauri binnen hoopt te halen met Nyck de Vries

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden