Charles Leclerc: De race wordt een uitdaging

Charles Leclerc Japan 2022

Charles Leclerc start de Grand Prix van Japan als tweede. De Monegask zat maar 0.010 seconde van de tijd van Max Verstappen af en heeft daardoor dus net geen pole position behaald. Volgens Leclerc gaat de race een uitdaging worden door het gebrek aan data. Dit vertelt hij tegenover F1.com.

De hele kwalificatie zaten alle coureurs erg dicht bij elkaar, zo ook de top 3. Het verschil tussen Max Verstappen (P1) en Carlos Sainz (P3) zit alleen al 0.057 seconde. De verschillen zijn dus erg klein. Charles Leclerc heeft dan ook net naast pole gegrepen. Door de weersomstandigheden hebben ze ook nog eens weinig data kunnen verzamelen en dus gaat de race een uitdaging worden. 

Dicht bij elkaar

De baan van Japan is een echt race circuit, maar niet altijd even makkelijk. Leclerc zijn ronde was dan ook niet altijd even netjes. "Het is altijd lastig om hier een ronde te rijden. Als je snel bent in de eerste sector verlies je altijd wel wat in de laatste sector. Met deze informatie gaan we dan ook proberen om een goede race te rijden", vertelt de Ferrari coureur. 

Tijdens de kwalificatie werd het duidelijk dat alle coureurs dicht bij elkaar zaten, dat werd voor Leclerc ook duidelijk toen hij zag dat hij maar 0.010 seconde van Verstappen af zat. "Het zit allemaal zo dicht bij elkaar en dat is een goed teken voor de race."

Charles Leclerc zaterdag Japan 2022
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Weinig data

Het afgelopen weekend waren de weersomstandigheden enorm wisselvallig. Tijdens VT1 en VT2 was het erg nat op de baan, maar tijdens VT3 en de kwalificatie was het droog. Hierdoor is er door de teams weinig data verzamelt en dat merkt Leclerc ook. "Door de weersomstandigheden hebben we weinig data kunnen verzamelen. Hierdoor gaat het tijdens de race wel echt een uitdaging worden, zeker als het gaat regenen", aldus Leclerc. Die aangeeft dat zijn auto wel goed aanvoelt en dat het ook een leuke race kan worden. "De auto voelt goed aan, dus het kan een leuke race worden."

Lees ook: Verstappen pakt pole, maar moet nog naar stewards

Lees ook: BREAKING: Pierre Gasly maakt overstap naar Alpine

Lees ook: BREAKING: Nyck de Vries naar AlphaTauri in 2023

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden