BREAKING: Pierre Gasly maakt overstap naar Alpine

Pierre Gasly Hongarije 2022

Pierre Gasly verruilt het team van AlphaTauri voor Alpine. De Fransman maakt de verwachtte overstap naar de Franse renstal. 

Het zat er al een tijdje aan te komen maar dan nu toch echt: Pierre Gasly maakt de overstap naar Alpine. De Fransman tekent voor meerdere jaren en zegt blij te zijn met de stap. "Rijden voor een team met Franse roots is heel erg speciaal. Ik ken de kracht van Alpine en ik ben onder de indruk van haar progressie en ambitie", vertelt Gasly aan zijn nieuwe team. Gasly kwam in de Formule in 2017 bij Toro Rosso. Sinds die tijd heeft hij nooit de bubbel van Red Bull verlaten. Hij bedankt dan ook het team. "Ik wil Red Bull bedanken, want dit is het einde van een samenwerking van negen jaar. Dankzij het vertrouwen en support van hen ben ik een Formule 1-coureur." Vooruitkijkend wil Gasly alles geven voor podia en hoopt bij te dragen aan het gevecht voor wereldtitels. 

Teambaas Otmar Szafnauer is blij met zijn nieuwe coureur. Hij benoemt dat Gasly een bewezen talent is binnen de Formule 1. "Ons team heeft meerdere doelen voor komende seizoenen en ik geloof erin dat onze coureurs voldoen aan onze hoge ambities." Szafnauer bedankt ook het team van Red Bull voor het laten gaan van Pierre Gasly.

Lees ook: Yuki Tsunoda na eerste rondjes in Japan: Droom die uitkomt

Lees ook: Hero or Zero: VT1 & VT2 Grand Prix van Japan

Lees ook: George Russell snelste in VT2, P3 in handen van Verstappen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden