BREAKING: Nyck de Vries naar AlphaTauri in 2023

door Sven Verveld
Max Verstappen en Nyck de Vries Singapore

Nyck de Vries gaat rijden bij het team van AlphaTauri in 2023. De Nederlander tekent voor een jaar nadat Pierre Gasly vertrok richting Alpine.

Twee Nederlanders op de grid, we gaan het zien in de Formule 1 volgend jaar. Nyck de Vries krijgt dan eindelijk zijn stoeltje. In een video op Twitter deelt AlphaTauri de eerste reactie van de Vries. "Ik ben zo blij en dankbaar dat ik op de Formule 1-grid sta volgend jaar", vertelt De Vries. Hij benoemt de stappen in zijn carrière en zegt nooit op te hebben gegeven. Na zijn Formule 2-titel kon De Vries nooit een plek vinden bij een team en ging hij een andere kant op. De Nederlander reed in verschillende klasses als Formule E en WEC. Daar maakte hij indruk met winsten en titels. Na een invalbeurt bij het team van Williams krijgt De Vries nu een seizoen om zich te bewijzen. 

Een droom die uitkomt

"Ik ben enorm dankbaar om eindelijk de kans te hebben gekregen en mijn kinderdroom te vervullen. Ik grijp de kans met beide handen aan", vertelt De Vries. Volgens hem was het samen met zijn zus en vader een lange reis om te staan waar hij nu staat. Als laatst bedankt De Vries zowel AlphaTauri als Red Bull Racing.

Lees ook: Yuki Tsunoda na eerste rondjes in Japan: Droom die uitkomt

Lees ook: Hero or Zero: VT1 & VT2 Grand Prix van Japan

Lees ook: George Russell snelste in VT2, P3 in handen van Verstappen

door Sven Verveld

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden