Carlos Sainz: "Lewis hield mij op"

210039-scuderia-ferrari-styria-gp-saturday

Tijdens de Grand Prix van Stiermarken leverde Carlos Sainz een sterke prestatie voor Ferrari. Vanaf de twaalfde positie lukte het de Spanjaard om terug te vechten naar de zesde positie. Carlos Sainz en zijn teamgenoot, Charles Leclerc, hebben veel punten binnen kunnen slepen tijdens het eerste raceweekend in Oostenrijk. 

Vanwege zijn twaalfde startpositie had Carlos Sainz een vrije bandenkeuze. Gedurende de eerste stint kon Sainz lang doorrijden op de mediums. "De racepace was goed en ik was sneller dan iedereen om mij heen. Bovendien pakte de overcut op meerdere coureurs goed uit", vertelde de Spanjaard tevreden tegenover Ziggo Sport.

"Lewis hield mij op"

"Het was een goede dag." Met een knipoog vertelde de Spanjaard dat Lewis Hamilton hem ophield tijdens zijn tweede stint. Met de harde banden onder de auto was Carlos Sainz ontzettend snel. Hij was zelfs sneller dan Hamilton waardoor hij zichzelf unlapte. "Helaas was het te laat om Lando Norris in te halen." De volgende race kan Carlos Sainz opnieuw strijden voor de punten in Oostenrijk.

210031-scuderia-ferrari-styria-gp-saturday-700x467
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Lees ook: Lando Norris: "Rijden in niemandsland was beetje saai"

Lees ook: Charles Leclerc bekroond tot driver of the day GP Stiermarken

Lees ook: Olav Mol: "Red Bull heeft vaccin tegen Mercedes gevonden"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden