Carlos Sainz: Nog twee tienden nodig voor zege

door Patrick Wuite
Sainz Monaco 2022

Carlos Sainz denkt dat hij nog twee tienden moet vinden zodat hij voor het eerst in zijn Formule 1-loopbaan een race kan winnen. Dat vertelt de Spanjaard aan Formula1.com.

Waar teamgenoot Charles Leclerc uit de startblokken schoot in Bahrein en vrijwel voortdurend in de positie is om te winnen, worstelt Carlos Sainz. Ja, hij stond al aantal keer op het podium, maar de Spanjaard is op eigen kracht nog niet in staat geweest om te vechten voor de overwinning. Hij geeft dan ook eerlijk toe dat hij nog wat zoekende is, omdat de F1-75 niet echt goed bij zijn rijstijl past. Maar de Ferrari-coureur heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt. 

Twee tienden

"Ik moet nog iets vinden. Ongeveer één a twee tienden in zowel de kwalificatie als in de race. Hoe eerder ik dat kan vinden des te sneller dat ik eindelijk mijn eerste race ga winnen. Ik werk er hard aan", liet Sainz optekenen aan Formula1.com.

carlos sainz monaco 2022

Rijstijl

Sainz houdt van een auto met onderstuur, maar de F1-75 is van nature een auto met wat meer overstuur. "Je ziet dan ook dat ik heel onnatuurlijk rijd. De auto heeft iets te veel overstuur, vind ik. Je kan dan twee dingen doen: jouw rijstijl aanpassen of je moet ervoor zorgen dat je de auto naar je hand zet. Dat kost tijd, kennis en ervaring. Door dat proces ga ik nu en ik hoop dat dat snel voorbij is", aldus de Spanjaard.

Lees ook: Renger van der Zande wint IMSA Detroit

Lees ook: Bas Schothorst en Michael Bleekemolen te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Alan Jones: Ricciardo is te aardig

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen