Alan Jones: Ricciardo is te aardig

door Gijs Leuvenink
Daniel Ricciardo en Andreas Seidl op de grid voor de race Imola 2022

Voormalig Formule 1-kampioen Alan Jones is kritisch op zijn landgenoot Daniel Ricciardo. Mocht Ricciardo geen verbeteringen laten zien kan het wel eens einde verhaal worden bij McLaren, denkt Jones.

In een interview met de Herald Sun sprak Jones uitgebreid over zijn landgenoot. "Zijn toekomst bij McLaren is iets waar wel vragen over gesteld kunnen worden", aldus de kampioen van 1980. Hij moet slimme, snelle verbeteringen aanbrengen, maar als ik eerlijk ben is het denk ik wel klaar."

Contract

Ondanks het doorlopende contract gaan er al langer geluiden rond dat Ricciardo wel eens opzij geschoven kan worden door McLaren. "We weten allemaal, contracten in de Formule 1 zijn niet heel veel waard. Nu Daniel zo presteert verwacht ik dat McLaren de opties om te ontbinden aan het onderzoeken is", aldus Jones. 

Zak Brown, baas van McLaren, had al aangegeven dat er opties zijn dat McLaren het contract kan opzeggen. De Amerikaan is niet tevreden over de prestaties van zijn Australische coureur en zet de druk op de ketel bij Ricciardo om in 2023 ook te rijden voor de renstal.

daniel ricciardo zak brown grid spanje

Te aardig

Jones denkt dat Ricciardo te aardig geworden is. "Ricciardo is een goede coureur en een hele aardige jongen, maar aardige jongens redden het niet. Al helemaal in de Formule 1 niet. Je moet een beetje een eikel zijn wil je succes halen. De keren dat hij dat heeft laten zien zijn te weinig om echt succesvol te zijn."

Lees ook: Eddie Jordan: George Russell nummer één Mercedes

Lees ook: Steiner: Magnussen reed altijd met angst om stoeltje te verliezen

Lees ook: Valtteri Bottas: De starts moeten nog beter

 

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden