Renger van der Zande wint IMSA Detroit

door Zus Veldkamp
Auto vd Zande Detroit 2022

Renger van der Zande heeft samen met zijn teamgenoot, Sébastien Bourdais, de IMSA WeatherTech Sportscar Championship race op het stratencircuit in Detroit gewonnen. De race duurde maar 100 minuten en is daarmee een van de kortste races in het kampioenschap. 

Renger van der Zande heeft succes behaald in Detroit. Samen met zijn teamgenoot hebben ze de IMSA (International Motor Sports Association) race in Detroit gewonnen. In de 100 minuten durende race wisten ze de competitie knap achter zich te houden. 

Benzine besparen

Het duo lag er de hele race goed voor. Maar doordat ze er beide voor gekozen hadden om de race vanwege de duur maar op één tank te rijden, werd het aan het einde nog spannend. "We hadden genoeg tijd voor een pitstop, maar wilde tijd besparen door op één tank te finishen. Hierdoor moesten we benzine gaan besparen. Een aantal gasten achter ons hadden wel getankt en konden hierdoor vol gas. Ze kwamen redelijk dichtbij, maar we wisten ze achter ons te houden", vertelt van der Zande. Die aan het begin dit jaar kampte met redelijk wat pech. "Hopelijk kunnen we met deze winst de pech van het begin dit jaar achter ons laten."

Renger vd Zande Detroit 2022

24 uur van Le Mans

Zaterdag 11 juni gaat de 24 uur van Le Mans van start. Ook Renger van der Zande doet mee aan deze prestigeuze race. Die daar nu al voor aan het voorbereiden is. "Voor de 24 uur van Le Mans mag ik gelijk door. Daar moet ik testen in de Ferrari en verder de hele week voorbereiden voor de 24 uur van Le Mans." van der Zande doet met de Ferrari mee in de GTE-Am klasse samen met Mark Kvamme en Jason Hart.

De hele update van Renger van der Zande is te horen op Grand Prix Radio

Lees ook: Lando Norris gaat voor Le Mans na F1

Lees ook: Alan Jones: Ricciardo is te aardig

Lees ook: Lewis Hamilton: Moeten in Silverstone bij de top zijn

door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden