Lewis Hamilton: Moeten in Silverstone bij de top zijn

door Gijs Leuvenink
Hamilton Imola

Mercedes-coureur Lewis Hamilton is uitgesproken over de toekomst van Mercedes. De Brit vindt dat het team het aan zijn stand verplicht is om in Silverstone weer mee te gaan doen om de overwinningen.

Het seizoen van Mercedes verloopt niet zoals Hamilton en consorten gehoopt hebben. De regerend constructeurskampioen heeft slechts drie derde plekken gescoord (Hamilton één, Russell twee) en staat al meer dan 100 punten achter op de koploper Red Bull. De weg omhoog moet volgens Hamilton ingeslagen zijn en in Silverstone moet er geoogst worden.

Thuisrace

Voor Lewis Hamilton is de race Silverstone erg van belang. "Het is mijn thuisrace. We moeten daar op zijn minst mee gaan dingen om de overwinning. We moeten dan these guys bij kunnen houden of verslaan. De jongens op de fabriek werken hard en ik doe mijn uiterste best om ook mijn steentje bij te dragen", vertelde de zevenvoudig wereldkampioen tegen de verzamelde pers.

In Silverstone is Hamilton bij het thuispubliek mateloos populair. Viermaal wist de 37-jarige coureur de race te winnen. 

Silverstone 2019
Foto: Pirelli (Zak Mauger / LAT Images)

Problemen Monaco

De race in Monaco verliep voor Hamilton bijna desastreus. De Brit had naar eigen zeggen "de slechtste auto ooit" onder zich. Dit kwam volgens hem door de porpoising die op het stratencircuit overheersender was dan ooit. 

Lees ook: Eddie Jordan: George Russell nummer één Mercedes

Lees ook: Steiner: Magnussen reed altijd met angst om stoeltje te verliezen

Lees ook: Valtteri Bottas: De starts moeten nog beter

 

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden