Carlos Sainz: "Normaal kijk ik uit naar een regenrace"

210044-belgian-gp-2021-saturday-gallery

Allebei de Ferrari-coureurs waren dit weekend niet snel genoeg voor een top 10-kwalificatie. Carlos Sainz kwalificeerde zich namelijk als dertiende voor de Grand Prix van België. Toch was het niet geheel onverwacht gezien het tegenvallende resultaat in de derde vrije training. 

Door de hoeveelheid regen die viel tijdens de kwalificatie kwam er een extra uitdaging bij voor de teams, namelijk de juiste timing vinden om de coureurs de baan op te sturen. "Ik had niet verwacht dat het zo tricky zou worden in de regen omdat we in Imola juist zo snel waren in de regen", veronderstelde Sainz tegenover Ziggo Sport. Sainz is dan ook niet tevreden over zijn kwalificatie in België. "We moeten analyseren om erachter te komen waarom het zo goed ging op het circuit van Imola. Nu was het gevoel in de auto slecht en hadden we problemen met het opwarmen van de voorbanden."

"Normaal kijk ik erg uit naar een race in de regen, maar het vooruitzicht is nu niet bepaald goed." De Spanjaard hoopt dat het team nog iets kan vinden waardoor de problemen verminderd zullen worden. "Op dit moment zijn we niet snel genoeg in alle soorten weersomstandigheden."

Géén gridstraf

Tijdens de kwalificatie werd gemeld dat de FIA na afloop naar een situatie zou kijken tussen Sainz en Ocon. Hierbij zou onderzocht worden of Ocon gehinderd werd door Sainz. Volgens de Spanjaard was het door de regenspray erg lastig om te zien en hier een onderdeel over te geven. Uiteindelijk heeft de FIA besloten om geen straf te geven.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Lees ook: Max Verstappen: "Moeilijk auto op de baan te houden"

Lees ook: Lando Norris naar ziekenhuis voor röntgenfoto elleboog

Lees ook: Lewis Hamilton: "Moeilijke dag voor iedereen"

 

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden